Tim van Kempen TwinAI

TwinAI - Tim van Kempen

Finalist

Juryrapport: TwinAI belichaamt de essentie van innovatie door AI toegankelijk te maken voor het MKB en het potentieel van AI in bedrijfsprocessen te benutten. Hun betrokkenheid bij de AI-community en ambitie om een kenniscentrum te worden, getuigt van een diepgaand begrip van en toewijding aan de vooruitgang van AI. Met een sterke ethische benadering en het toezicht op naleving, positioneert TwinAI zich als een verantwoordelijke en toekomstgerichte AI-leverancier, toegewijd aan zowel de ontwikkeling als de ethische toepassing van AI.

Klantfocus: Hoe sluiten uw AI-producten/diensten aan bij klantbehoeften?

Bij TwinAI willen we AI toegankelijk maken voor de MKB’ers van Nederland. Waar prompts schrijven in 2023 ontzetten populair is geworden, geloven wij dat de volledige potentie van AI nog lang niet benut wordt. Platformen als ChatGPT en Bard worden vooral op individueel niveau door mensen op de werkvloer gebruikt, maar wij geloven dat de échte toegevoegde waarde in het automatiseren van bedrijfsprocessen met behulp van AI zit. Daarom bieden we een AI platform aan die het makkelijk maakt om, zonder enige programmeer ervaring, AI modellen te gebruiken om bedrijfsprocessen te verslimmen en te versnellen. Elk bedrijf is echter anders en op basis van de specifieke eisen wordt er gekeken wat het beste past in de situatie van de klant. Zo kun je met behulp van het Twin platform verschillende modellen zoals ChatGPT, Bard, Llama en Mistral implementeren, of deze met elkaar laten werken om zo tot het best mogelijke resultaat te komen. Omdat we direct gebruik maken van de API’s van deze modellen kunnen we een hoge mate van configuratie aanbieden, en kunnen we de zelflerendheid van AI toepassen op de specifieke data en eigenschappen van onze klanten, waardoor we een veel hogere bruikbaarheid kunnen aanbieden dan als men gebruik zou maken van het standaard chat-systeem van veel hedendaagse AI-modellen.

STEMMEN
Community Bijdrage: Hoe draagt uw organisatie bij aan de AI-community?

We focussen op inhoud en we willen AI inzetten waar het voor bedoeld is: om productiever te worden en om efficiënter te kunnen werken. Dit gaat dus om het toevoegen van waarde voor bedrijven, het oplossen van problemen die pijn doen en het focussen op toepasbaarheid. We hebben de ambitie om een centraal en toonaangevend punt te worden in AI Nederland, een vertrouwde plek om alles over AI te weten te komen. We wonen al veel AI meetups bij, en zijn van plan om in 2023 zelf ook meetups te organiseren, om samen met andere actievelingen binnen de AI wereld een echte community groot te maken. Daarnaast willen we, door de toegankelijkheid van AI integratie te vergroten, bijdragen aan het groot maken van AI binnen Nederland en de positie van Nederland als het aankomt op artificial intelligence, te verstevigen.

STEMMEN
Ethiek: Hoe waarborgt u ethisch gebruik van AI in uw aanbod?

Zelf hanteren we gebruikersvoorwaarden waarin staat dat het systeem niet oneigenlijk of voor de verkeerde doeleinden gebruikt mag worden. Schending van deze voorwaarden resulteert in het beëindigen van toegang tot het systeem. Daarnaast, en misschien nog wel veel belangrijker, heeft elk AI-model dat via ons platform beschikbaar is een bepaald ethisch kader of model card/guidelines (opgesteld door de makers van het model) die gehanteerd wordt. Wij toetsen of gebruikers zich aan deze model cards houden en of het gebruik in lijn is met hoe de uitgever van het model het bedoeld heeft. Als laatst krijgen bedrijven inzicht in het gebruik van hun AI workflows omdat we uitgebreide monitoring en inzichten van het platform geven. Hiermee kunnen organisaties oneigenlijk gebruik van het systeem signaleren en tegen gaan.  

STEMMEN