SkillsTown - Tom Bos

Finalist AI Education

Juryrapport: SkillsTown heeft indrukwekkende mijlpalen bereikt in AI-onderwijs met een breed en toegankelijk leeraanbod. Hun innovatieve leveringsmethode combineert diverse online leervormen, wat resulteert in een flexibel, dynamisch en gebruikersgericht platform. De sterke nadruk op praktische toepassing en samenwerking met uiteenlopende partners versterkt de impact van hun leeractiviteiten. SkillsTown’s toewijding aan het democratiseren van AI-kennis en -vaardigheden maakt hun aanbod niet alleen boeiend maar ook uiterst relevant voor een breed publiek.

Resultaten: Wat zijn de leerresultaten van uw AI-onderwijs?

SkillsTown heeft in zeer korte tijd een groot aanbod van meer dan 130 producten ontwikkeld om mensen op te leiden in A.I. Inmiddels kan er niet alleen in Nederlands maar ook Engels geleerd worden! Met de AI (& ChatGPT) Academy hebben we in 7 maanden tijd meer dan 1000 mensen opgeleid in de wereld van A.IDeze gebruikers hebben in die periode meer dan 20.000 leeractiviteiten geconsumeerdDaarnaast hebben we inmiddels vele honderden officiele certificaten uitgereikt bij fysieke praktijkbijeenkomsten.In totaal zijn vele duizenden mensen bereikt met dit aanbod..

STEMMEN
Leveringsmethode: Hoe levert u AI-onderwijs op een onderscheidende manier?

De AI (& ChatGPT) Academy is een volledig online leerplatform waarmee gebruikers plaats- en tijdsonafhankelijk hun kennis en vaardigheden op het gebied van AI kunnen bijspijkeren. Dit gebeurt via verschillende leervormen: (live) webinars, uitgebreide online trainingen, podcasts en micro-learnings. Via specifieke leerlijnen bedienen we verschillende niveaus (van AI basics tot expert), sectoren en specifieke beroepsgroepen (bv. onderwijs, HR en marketing). Dit betekent dat iedere gebruiker zijn zelf gekozen leerpad ‘op maat’ kan volgen binnen het uitgebreide leeraanbod. De AI Academy combineert uiteenlopende leervormen in één product, en daarin onderscheidt het zich sterk van meer traditionele opleidingsvormen. Bovendien is het online leeraanbod op het leerplatform razendsnel uit te breiden en te actualiseren, een absolute must voor een onderwerp zoals AI dat aan verandering onderhevig is!

STEMMEN
Betrokkenheid: Hoe maakt u AI-onderwijs toegankelijk en boeiend?

Het feit dat alle actuele AI-kennis en -vaardigheden op één online plek verzameld is, maakt de AI Academy per definitie zeer toegankelijk voor geïnteresseerde gebruikers. Daarnaast is de inhoud tot stand gekomen in samenwerking met uiteenlopende partners uit het (opleidings)veld, die daarmee ook hun achterban bereiken. Ook het aanbieden van het leeraanbod via subsidies (Brabant Leert, CNV) zorgt voor een brede toegankelijkheid. Verder zorgen de didactische expertise en online leerdesign-principes van SkillsTown ervoor dat gebruikers gemotiveerd blijven om te leren binnen de AI Academy. In de leermodules ligt de nadruk bovendien sterk op toepassing in de praktijk: je gaat daadwerkelijk aan de slag met AI-toepassingen zoals ChatGPT en krijgt opdrachten mee om het vooral te gebruiken in de eigen werkpraktijk. Hoe boeiend wil je het hebben😊

STEMMEN