Remy Gieling

Remy Gieling

Finalist AI Person of the Year

Juryrapport: Remy Gieling, met zijn substantiële bijdragen via boeken, inspiratiereizen, en tv-programma’s, heeft AI dichterbij en toegankelijker gemaakt voor een breed publiek. Zijn visie op de evolutionaire toekomst van AI, van reactieve naar proactieve agents, onderstreept een diep begrip van en toewijding aan de vooruitgang van AI. Zijn werk heeft aanzienlijk bijgedragen aan het informeren en inspireren van Nederlandse ondernemers en het breder publiek over de potentie en de ontwikkelingen binnen AI.

Impact: Wat is uw specifieke bijdrage aan AI?

Sinds 2019 meerdere boeken geschreven over het onderwerp, onze volgende boeken ("Handboek AI Strategie" en "ChatGPT in 60 minuten") komen in Q1 2024 uit. Organiseer inspiratiereizen naar Silicon Valley zodat Nederlandse ondernemers en investeerders uit eerste hand horen van o.a. OpenAI, Nvidia, Tesla, Google, etc hoe ze AI ontwikkelen en wat we in Europa hier van kunnen leren. Delen vanuit The AI Group (ai.nl) veelvuldig onze kennis in landelijke media, op podia en bij bedrijven en organisaties. Daarnaast bouwen we vanuit The Automation Group geavanceerde LLM-integraties bij grote partijen als Dura Vermeer om bestaande processen intelligenter en efficiënter te maken.

STEMMEN
Toegankelijk: Hoe maakt u AI toegankelijker en breder bekend?

O.a. door de initiator en presentator te zijn van het eerste tv-programma over AI genaamd Cybersessies AI op RTL. Verzorgen cursussen aan o.a. Nyenrode voor business professionals. Daarnaast regelmatig op landelijke media en werken we met BNR aan een wekelijkse podcastserie over AI. Begin januari gaan we voor een interview-serie weer naar San Francisco om Nederlandse AI-ondernemers te interviewen. Ook delen we wekelijks handige AI inzichten via onze pagina op Linkedin.

STEMMEN
Visie: Wat is uw visie op de toekomst van AI?:

AI will not be the end of work, AI will be the end of boring (and lazy) work. Het komende jaar zullen we van reactieve LLM's gaan naar reactieve AI agents die in staat zijn om acties uit te voeren. Hierna komen de pro-actieve AI agents die niet op specifieke instructies wachten, maar zelfstandig met voorstellen komen ("he deze wetswijziging komt eraan, deze documenten moeten aangepast worden in je organisatie"). Dit zijn de eerste stappen richting AGI. Hoewel die route weerbarstiger zal zijn dan het nu lijkt, zullen er op weg daar naartoe meer geavanceerde foundational modellen komen en zal in 2024 vooral in het teken staan van praten over AI naar de integratie van AI in bestaande processen gaan.

STEMMEN