Computrain - Martijn Steffers

Finalist AI EDUCATION

Juryrapport: Computrain excelleert in het aanbieden van praktijkgerichte AI-opleidingen die de brug slaan tussen kennis en toepassing. Hun benadering, die combineert klassikaal met e-learning en actieve hands-on ervaringen, maakt AI-toepassingen toegankelijk en verrijkend. De nadruk op community, samenwerking en actuele, interactieve middelen stimuleert engagement en continu leren. Hun bijdrage aan het AI-vaardig maken van Nederland is lovenswaardig en een voorbeeld voor toekomstige educatieve inspanningen.

Resultaten: Wat zijn de leerresultaten van uw AI-onderwijs?

Sinds de introductie van ChatGPT 3.5 hebben we ongeveer 300 deelnemers opgeleid in het gebruik van AI-tools op verschillende niveaus. Dit varieert van het werken met ChatGPT tot het opzetten van een eerste AI-project en het inrichten van Azure AI omgevingen en oplossingen.
Computrain heeft een uitgebreid aanbod aan AI-gerelateerde opleidingen en workshops. We bieden praktijkgerichte kennisdeling door middel van gratis AI talks en hebben een AI-academy gelanceerd waar je per functie/rol de impact van AI inzichtelijk krijgt en hoe iemand zich hierin kan ontwikkelen. Onze samenwerking met partners in technologie, implementatie en consultancy stelt ons in staat om klanten niet alleen kennis en vaardigheden te bieden, maar ook te ondersteunen bij de daadwerkelijke toepassing van AI in hun organisatie. Daarnaast ondersteunen we andere opleidingsinitiatieven, zoals de summer academy van Skillstown, door kennis en tools beschikbaar te stellen om Nederland AI-vaardig te maken.

STEMMEN
Leveringsmethode: Hoe levert u AI-onderwijs op een onderscheidende manier?

Onze aanpak combineert klassikale training met e-learning. We geven deelnemers toegang tot verschillende tools, zowel voor, tijdens als na de trainingen. Onze trainers gebruiken eigen avatars voor het toelichten van lesstof en we hebben een Discord omgeving waarin deelnemers met Midjourney kunnen experimenteren. De AI-techserie, met meer dan 100 deelnemers, stelt mensen in staat om binnen een middag praktijkervaring op te doen met AI-tools door middel van diverse werkvormen.

STEMMEN
Betrokkenheid: Hoe maakt u AI-onderwijs toegankelijk en boeiend?

We zorgen ervoor dat AI-onderwijs toegankelijk en boeiend is door deelnemers actief te laten werken met verschillende AI-tools. We laten ze kennismaken met Bard, Bing, en ChatGPT om verschillen en overeenkomsten te ervaren. Ook stimuleren we het gebruik van Midjourney voor het creƫren van animaties en afbeeldingen. Door samenwerking in groepjes worden niveauverschillen overbrugd, waarbij deelnemers elkaar helpen met het begrijpen van de tooling. We dagen deelnemers uit om complexe materie te vertalen naar hun eigen voorkeursuitleg met behulp van AI-tools.

STEMMEN